Recept: Špageti sa češnjakom, čilijem i limunom

| Wine and dine |

Špageti sa češnjakom, čilijem i limunom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Špageti sa češnjakom, čilijem i limunom

Za: 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

  • ½ kg tjestenine (špageti, penne...)
  • 4 – 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 1 prstohvat mljevene čili papričice
  • korica 1 nešpricnog limuna
  • sok ½ limuna
  • 10 dag parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • bosiljak za ukras
Špageti sa češnjakom, čilijem i limunom
Špageti sa češnjakom, čilijem i limunom

Kuhajte tjesteninu u velikom loncu s puno slane vode. U međuvremenu očistite i nasjecite češnjak te naribajte limun. U tavici na maslinovom ulju podinstajte čili i češnjak pa dodajte ocijeđenu tjesteninu, koricu i sok limuna, prema potrebi malo maslinovog ulja i nekoliko žlica parmezana pa povežite okuse protresajući tavicu minutu, dvije.

Servirajte dodatno uz ekstra djevičansko maslinovo ulje i parmezan te posipajte koricom limuna i ukrasite bosiljkom. 

Špageti sa češnjakom, čilijem i limunom
Špageti sa češnjakom, čilijem i limunom