Recept: Pržene šparoge u pivskom tijestu

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pržene šparoge u pivskom tijestu
Pržene šparoge u pivskom tijestu

Kao predjelo ili "malo jelo" za Uskrsni doručak - fenomenalne pržene šparoge u pivskom tijestu. Probajte!

Evo recept:

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme hlađenja: 30 minuta

Vrijeme kuhanja: 15 minuta

  • 40 dag šparoga
  • 15 dag brašna
  • 1,75 dl piva
  • Sol
  • Papar
  • Ulje

1. Pripremite tijesto: U zdjelu stavite brašno, sol, papar pa postepeno dolijevajte pivo cijelo vrijeme miksajući dok ne napravite glatku i homogenu smjesu. Pokrite je plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.

2. U međuvremenu pripremite šparoge: Očistite ih te prokuhajte(blanširajte) u vodi ili (još bolje) na pari 10 minuta.  Svaku šparogu prepolovite i zatim uronite u pripremljeno ohlađeno tijesto.

3. Zagrijte ulje u tavi pa ih kratko prepržite i izvadite šupljikavom žlicom na upijajući kuhinjski papir da uklonite višak ulja.

Servirajte uz neki umak, npr. tartarski ili nešto laganiji - od jogurta.