Recept: Pljukanci s kestenima

| Wine and dine |

Recept: tjestenina s kestenjem

Evo jedan prigodan receptić koji često radim i volim jako jer volim kestene!

Recept: Plukanci s umakom od kestena

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

  • 80 dag pljukanaca ili neke druge tjestenine (može i bezglutenska, kukuruzna, pirova...)
  • 20 dag kuhanih očišćenih kestena (ili gotov nezaslađen kesten pire)
  • nekoliko cijelih kuhanih oguljenih kestena – za ukras
  • ½ l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje (može i sojino...)
  • 2 žlica parmezana – prema želji
  • peršin
  • putar
  • sol
  • bijeli papar

U tavu stavite komadić putra i dodajte slatko vrhnje (ili vrhnje za kuhanje), dodajte kuhane očišćene kestene (ostavite nekoliko cijelih kestena i par žlica komadića oguljenih kestena za ukras), sol i papar te kuhajte par minuta na laganoj vatri. Dodajte nekuhanu tjesteninu i povremeno miješajte dok se tjestenina ne skuha (pazite da se ne raskuha, mora biti al dente).  Pospite peršinom, a u tanjuru ukrasite kestenima.

Recept: tjestenina s kestenjem
Tjestenina s umakom od kestena

 Možete i posebno skuhati tjesteninu pa već gotovu preliti s umakom od kestena, ali ovako kad se kuha u umaku je puno ukusnija.