Recept: pileća prsa s kajmakom i pancetom

| Wine and dine |

Pileća prsa s kajmakom i pancetom, Suzy Josipović Redžepagić - Mama zna!
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Ako volite piletinu i bijelo meso, unesite malo promijene i napravite ovo jednostavno, a zanimljivo i vrlo sočno i ukusno jelo. Zasigurno će se svidjeti vašim ukućanima/gostima! Ako želite pripremiti piletinu na zdraviji način (iako malo duži), pecite je u pećnici s manje ulja, samo je posprejajte uljem.

Recept: Pileća prsa s kajmakom i pancetom

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

Vrijeme pečenja: 10-ak minuta

Za 4 osobe

  • 4 kom pilećih prsa
  • 4 žličice kajmaka
  • 10 dag pancete narezane na tanke šnitice
  • prstohvat mediteranske trave – prema želji
  • prstohvat slatke crvene paprike
  • sol
  • papar
  • maslinovo ili miješano ulje za pečenje
Pileća prsa s kajmakom i pancetom, Suzy Josipović Redžepagić - Mama zna!
Pileća prsa s kajmakom i pancetom

Operite pileća prsa i osušite. Narežite ih na veće komade pa nožem sa strane zarežite rupu u svakom komadu. Posolite ih, popaprite i posipajte slatkom crvenom paprikom i prema želji mediteranskim travama pa svaku rupu pomoću žličice napunite kajmakom. Pileće komade omotajte šniticom pancete i učvrstite čačkalicom. Zagrijte tavu s malo maslinovog ulja i dodajte pileće komade. Kratko pecite jednu pa drugu stranu.

Također pileća prsa punjena kajmakom i omotana pancetom možete peći u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C. Rasporedite ih na masni papir i pošpricajte maslinovim uljem te pecite oko 15 - 20 minuta.