Recept: Pileća krilca u umaku od naranče

| Wine and dine |

Pileća krilca u umaku od naranče
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Pileća krilca u umaku od naranče

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 40 min

  • 80 dag pilećih krilca
  • 1 žlica senfa
  • 1,5 dl soka od naranče
  • 1 naribana korica neprskane naranče
  • 2 dag smeđeg šećera
  • 2 žličice škrobnog brašna
  • 4 dag putra
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica soli
  • papar - prema želji
Pileća krilca u umaku od naranče
Pileća krilca u umaku od naranče

Pileća krilca operite, osušite i pospite solju, prema želji paprom, ostavite da odstoje 10-ak minuta pa premažite senfom. U većoj tavi zagrijte ulje i pola količine putra pa na laganoj vatri pecite piletinu s jedne i druge strane oko 10 minuta. Pečena krilca izvadite na topli tanjur. U istu tavu stavite preostali putar, koricu naranče, narančin sok i šećer pa miješajući kuhajte 3 do 4 minute. Dodajte škrobno brašno pomiješano s malo vode i na kraju tanke šnite oguljene naranče. Kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite vodom te dodatno posolite. Na svako krilce stavite kolutić naranče i sve prelijte vrućim umakom.