Recept: namaz od bučinih koštica

| Wine and dine |

Namaz od bućinih sjemenki - koštica by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna!
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Bučine sjemenke su zdrave, to znamo. Prepune vitamina, poglavito B vitamina i minerala poput cinka i željeza. Neki kažu masne su i kalorične, jesu, ali zdravim nezasićenim masnim kiselinama. Ovaj receptić namaza od bućinih sjemenki je zaista otkriće, preukusan i prefin.

Recept: Senzacionalan namaz od bučinih sjemenki (koštica)

  • 20 dag bučinih sjemenki
  • 5 dag putra
  • 1 češanj češnjaka – prema želji
  • čili - prema želji
  • bučino ulje (količina prema potrebi)
  • sol
  • papar
Bućine sjemenke - koštice
Bućine sjemenke - koštice

Kratko na tavi popržite sjemenke buče. Ohladite ih pa sameljite u blenderu. Dodajte češanj češnjaka, soli, papra, putar i postepeno (do željene gustoće i mazivosti) dodajte bučino ulje. Prema želji pospite čilijem. Servirajte na prepečencu.

Namaz od bućinih sjemenki - koštica by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna!
Namaz od bućinih sjemenki - koštica