Recept: Moje lazanje s purećim mljevenim mesom i camembertom

| Wine and dine |

Lazanje s purećim mesom i camembertom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Moje lazanje s purećim mesom i camembertom

Za 5-6 osoba
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Vrijeme pečenja: 30-ak minuta
Temperatura pećnice: 220C

Lazanje s purećim mesom i camembertom
Lazanje s purećim mesom i camembertom
  • 1 paket lazanja, penna ili druge tjestenine
  • ½ kg purećeg mljevenog mesa
  • 25-ak dag ribanog sira (gauda, podravac, edemac...)
  • 20-ak dag camemberta (ili brie ili neki drugi mekani sir)
  • ½ l slatkog vrhnja (ili vrhnja za kuhanje)
  • 1 jaje
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 1 dl pirea paradajza
  • mediteranske trave
  • muškatni oraščić
  • parmezan
  • sol
  • papar
Lazanje s purećim mesom i camembertom
Lazanje s purećim mesom i camembertom

Zagrijte pećnicu na 220C. Na ulju podinstajte luk i dodajte mljeveno pureće meso. Dodajte pire paradajza, začinite mediteranskim travama i muškatnim oraščićem, posolite, popaprite i dinstajte. Stavite sa strane da se prohladi. Nauljite kalup i u njega slažite red tjestenine (ako je svježa - ne mora se prethodno prokuhati, ako je suha, prokuhajte je nekoliko minuta). Slažite red tjestenine, red mesa, red naribanog sira, red camemberta narezanog na šnitice pa red tjestenine. Pomiješajte jaje sa slatkim vrhnjem, posolite, promiješajte pa zalijte složene lazanje, pospite parmezanom i pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata.

Lazanje s purećim mesom i camembertom
Lazanje s purećim mesom i camembertom

Napomena: Prije pečenja lazanje izbodite vilicom da se ne deformiraju.