Recept: moja pogača

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Pogača bez kvasca

Kada nemate kruha, napravite ovu brzu i jednostavnu pogaču, bez kvasca, bez stajanja - ova starinska pogača s bijelim brašnom oduševit će vašu cijelu obitelj i prijatelje. 

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 40-45 minuta

Temperatura pećnice: 250C pa 200C

Okrugli kalup

  • 1 kg brašna (prosijati)
  • 1 žlica soli
  • 2 praška za pecivo (ili soda bikarbona)
  • mineralna voda – količina prema potrebi
  • 1 jogurt
  • 1-2 žlice ulja
  • putar – za premazati pogaču

Zamijesite glatko tijesto od prosijanog glatkog brašna, praška za pecivo, soli, mineralne vode i jogurta. Na kraju dodajte žlicu, dvije ulja i premjesite i razvucite u nauljen kalup. Nožem zarežite vrh pogače i pecite u zagrijanoj pećnici prvih dvadeset minuta na 250C, a onda smanjite na 200C i pecite još 20-25 minuta. Izvadite iz kalupa na rešetku i vrh premažite putrom. Možete je jesti još vruću. Korica je izuzetno hrskava, a sredina mekana.

Recept: Pogača bez kvasca