Recept: karnevalske vrpce

| Wine and dine |

Karnevalske vrpce by Suzy Josipović, Mama zna
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Karnevalske vrpce - Stelle filanti di carnevale

  • 40 dag brašna
  • 3 dag šećera
  • 1 jaje i 1 žumanjak 
  • 5 dag ricotte
  • 40-50 ml mlijeka na sobnoj temperaturi
  • naribana korica naranče
  • prstohvat soli
  • 1 prašak za pecivo (5 g)
  • štaub šećer – za posipanje
  • ulje za prženje

U zdjeli izmješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, prstohvat soli, ricottu i jaja. Mijesite u zdjeli sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu pa je prebacite na pobrašnjenu radnu površinu pa dodajte mlako mlijeko. Izradite tijesto da bude elastično i glatko pa ga oblikujte u kuglu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da stoji oko 20 minuta.

Karnevalske vrpce by Suzy Josipović, Mama zna
Karnevalske vrpce

Tijesto razvaljajte valjkom i nožem za picu narežite na trake. Omotajte svaku traku oko nauljenoj čeličnog cilindra.
Zagrijte ulje i lagano ubacite jednu po jednu zmijicu. Ona će nabubriti i odvojiti se od cilindra. Stavljajte ih na papirnatu salvetu da se ocijede pa ih još vruće posipajte štaub šećerom i odmah servirajte.