Recept: Hladna juha od dinje

| Wine and dine |

Hladna juha od dinje
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Za tople ljetne dane ova osvježavajuća hladna juha od dinje sa ili bez prepečenog pršuta je čista senzacija!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10-ak minuta

  • 1 dinja
  • 4 kriške pršuta (prepečene)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • bosiljak – za ukras

Očistite dinju, izrežite je na komade i izmiksajte u blenderu dodajući joj malo maslinova ulja te posolite i popaprite. U tavi popržite tanke kriške pršuta. Hladnu juhu servirajte u čaše i u svaku čašu stavite hrskavu šnitu pršuta te ukrasite svježim bosiljkom.