Recept dana: Sipa s bobom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Sipa s bobom
Sipa s bobom

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 60 minuta

  • 1 kg sipe ili liganja
  • 50 dag boba
  • 1 luk (krupnije narezan)
  • 2-3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 1 dl bijelog vina
  • voda ili riblji temeljac
  • mažuran
  • kadulja
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Očistite i narežite sipu na komadiće, odstranite crnilo. Podinstajte luk na maslinovom ulju, pa dodajte češnjak, peršin i sipu. Zalijte sa malo vina, pa dinstajte na laganoj vatri. Posolite i poparite. Podlijevajte malo po malo sa vinom i vodom ili ribljim temeljcem. Dodajte bob, mažuran, kadulju i zajedno dinstajte dok bob i sipa ne budu mekani. Prema želji dodajte malo crnila od sipe i promiješajte. Pospite nasjeckanim peršinom.

*Bob možete skuhati i posebno u posoljenoj vodi i pred kraj dodati sipama, zajedno promiješati i dinstati par minuta da se okusi povežu i prožmu.