Recept dana: rižoto s piletinom

Rižoto s piletinom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta

  • 50 dag riže
  • 1 kg pilećeg mesa (komadi veličine zalogaja)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 1 dl bijelog vina
  • malo crvene paprike
  • žličica koncentrata od paradajza
  • peršin (sitno nasjeckan) - za posipati
  • prstohvat šafrana
  • sol
  • papar
  • maslinovo i obično ulje

Na malo miješanog ulja, podinstajte luk i dodajte komade pilećeg mesa te miješajući dinstajte i okrećite meso sa svih strana. Zalijte bijelim vinom, posolite, popaprite, dodajte malo crvene paprike i koncentrat paradajza. Kada vino ishlapi, postupno malo podlijevajte vodom. Rižu skuhajte u posebnom loncu, te joj zbog lijepe žute boje, dodajte prstohvat šafrana i dodajte je pilećem umaku. Promiješajte i prema želji pospite sitno nasjeckanim peršinom.

Pileći rižoto možete napraviti i na drugi način: piletinu dinstajte na luku isto kao i u prethodnom receptu pa rižu dodajte piletini. Kad malo zastakli dodajte vino, pa sve začine i ostale navedene sastojke pa podlijevajte jušnim temeljcem ili vodom. Povremeno miješajte. Nemojte dozvoliti da se riža zalijepi za lonac! Kuhajte još oko pola sata, probajte rižu da vidite kad je gotova.

Pileći rižoto spremljen na oba dva načina je izvrstan. Nemožete pogriješit. Uspjevaju oba! Izaberite koji vam način više leži. Jedino što je bitno je da kuhate s voljom i puno ljubavi i uspjeh je zagarantiran!


Slični članci: