Recept dana: piletina u pivi

Piletina u pivi
Piletina u pivi

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 1 sat i 30 minuta

  • 1 pile
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 3 žlice travarice
  • 1 svjetlo pivo
  • 1,5 dl slatkog vrhnja
  • crvena ljuta mljevena paprika
  • 30 dag šampinjona (narezani)
  • 1 limun (sok i naribana korica)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • putar
  • sol
  • papar

Pile narežite na komade, posolite, poparite i prepecite sa svih strana na malo putra. Dodajte luk i pržite još malo. Zalijte rakijom, poklopite i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim zalijte pivom i dodajte par žlica vrhnja. Prema potrebi još dosolite, popaprite i dodajte crvene ljute mljevene paprike. Dinstajte poklopljeno na laganoj vatri daljnjih pola sata. U međuvremenu očistite šampinjone, narežite ih, pokapajte sokom limuna, dodajte piletini i dinstajte daljnjih 20-tak minuta. Dodajte preostalo vrhnje i koricu limuna, dinstajte još nekoliko minuta i prema potrebi još začinite. Posipajte peršinom.

Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi

Slični članci: