Recept dana: Penne al Pesto Genovese

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Penne pesto genovese
Penne pesto genovese

Svjetski poznati Pesto Genovese umak, kako sama riječ kaže, potječe iz Genove, a sastoji se od neodoljivih pinjola, bosiljka, češnjaka i maslinovog ulja. Kada ga pripremate, možete napraviti i veću količinu, jer u hladnjaku može stajati oko 2 tjedna...

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  • 50 dag penna, špageta ili neke druge tjestenine
  • 5 g svježeg bosiljka
  • 2 - 3 češnja češnjaka
  • 3 dag pinjola
  • 5 dag svježeg naribanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • putar
  • sol
  • papar

Skuhajte penne ili neku drugu tjesteninu al dente. U mužaru ili blenderu pripremite pesto: izmiksajte svježe listiće bosiljka, češnjak, pinjole, sol, naribani parmezan i malo maslinovog ulja. U tavi otopite putar, dodajte 2-3 žlice pesta i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Zatim dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i još minutu, dvije zajedno dinstajte.

* Poslužite uz naribani parmezan.