Recept dana: Neodoljive ćufte!

Ćufte
Ćufte

Konačno da se svi moji ukućani slažu u nečemu – svi obožavaju ćufte!! Osobno uz meso kombiniram rižu i prezle zajedno (ili namočeno pecivo)  – mekše su i finije! Mmmm... i naravno serviram uz nezaobilazan pire krumpir (bez mene, naravno!) koji svi tamane k'o ludi...

Ćufte
Ćufte

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme, pečenja i kuhanja: 1 sat

Smjesa:

  • ½ kg mljevenog junećeg ili purećeg mesa
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjak (sitno nasjeckan) – po želji  
  • 2 jaja
  • 2 žlice prezla
  • 1 žlica kisele vode
  • sol
  • papar

U smjesu još možete dodati:

  • 1 naribani sirovi krumpir ili pecivo namočeno u mlijeku ili rižu

Saft:

  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • ½ l paradajz sosa
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • crvena paprika
  • curry
  • 1 lovorov list
  • malo brašna
  • voda
  • sol
  • papar
  • ulje – za prženje i dinstanje

Izmiješajte sve sastojke s faširanim mesom, oblikujte male loptice - ćufte i prepecite ih na vrelom ulju. Izvadite ih na papirnatu salvetu da se iscijede.

Na istoj tavi na ulju popržite luk, dodajte paradajz sos i začine, malo vode i brašna, vratite ćufte u tavu i dinstajte ih na slaboj vatri 20-ak minuta.

Ćufte
Ćufte

Slični članci: