Recept dana: faširani šnicli od puretine

Faširani šnicli od puretine
Pureći faširani šnicli

Kad nekome kažem da radim pureće faširane šnicle, od milja zvane faširanci, čudno me gledaju. Pa kakav je to okus? Mljevena puretina? Dakle, svečano izjavljujem: mojima, a i meni su puno ukusniji, sočniji, laganiji pureći faširanci. A i zdraviji jer je poznato da su puretina i zečetina najzdravije meso. Kad jednom probate, samo ćete ih raditi od puretine, obećavam.

Smjesa:

  • 1 kg mljevene puretine
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 3 - 4 sredine šnita starog kruha
  • 1 češanj češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 2 - 3 jaja
  • sol
  • papar

ulje – za prženje

brašno – za uvaljati meso  

Na malo ulja podinstajte sitno narezani luk te ga ohladite. Stari kruh namočite u vodu pa rukama dobro ižmičite. Mljevenom mesu dodajte dinstani luk, ižmikani stari kruh, zgnječeni češnjak, jaja, sitno narezani list peršina, prstohvat soli i papra. Sve dobro izmiješajte, oblikujte male loptice, uvaljajte ih u brašno i pržite na ulju.

Faširani šnicli od puretine
Pureći faširani šnicli

Slični članci: