Danas priredite jedno jako ukusno a jednostavno jelo i iznenadite svoje ukućane!

Recept dana: Fajitas s kozicama!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Fajitas s kozicama
Fajitas s kozicama

Meksički fajitas i još u kobinaciji s kozicama moji klinci obožavaju... Probajte i vi!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta

  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 1-2 čili papričice
  • 2 žličice kimla
  • 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 12,5 dag luka (sitno nasjeckanog)
  • 2 žute paprike (narezana na trakice)
  • 2 crvene paprike (narezana na trakice)
  • 30 dag tikvica (narezanih na kockice)
  • 20 dag mladih klipića kukuruza
  • 8 velikih tortilja
  • 45 dag repova kozica
  • 2 žlice svježeg korijandera
  • 30 dag jogurta

Šalša:

  • 50 dag pirea paradajza
  • 7,5 dag luka (sitno nasjeckan)
  • 1-2 svježe crvene čili papričice
  • 1 žlica svježeg korijandera (sitno nasjeckanog)
  • 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 1 žlica svježeg soka limuna ili limete

U wok tavi zagrijte ulje i dodajte čili papričicu, kiml, češnjak, luk, papriku, tikvice i kukuruz te pržite na jakoj vatri 5-6 minuta da omekšaju. Tortilje umotajte u alu foliju i zagrijte ih u duplom grilu ili pećnici 5 minuta. U povrće dodajte kozice i kuhajte ih na najmanjoj vatri samo da se zagriju (ne smiju provrijeti, jer postanu tvrde). Primiješajte korijandar, posolite i popaprite.

*Poslužite odvojeno tortilje i umak. Svatko pravi svoju tortilju. Maže žlicom jogurta, žlicom smjese s kozicama i šalše, a potom je zamota i učvrsti čačkalicom.