Recept dana: Bukovače po dalmatinski

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Sabinine bukovače
Sabinine bukovače

Moja prijateljica Sabina, pravi najbolje bukovače po dalmatinski...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta

  • ½ kg bukovača (narezane na trakice)
  • 3-4 šnite dalmatinske pancete (narezane na kockice) 
  • 2 zelene paprike (narezane na trakice)
  • 2 tikvice (narezane na kockice)
  • 1-2 luka (sitno nasjeckan)
  • mažuran
  • 2 žlice pirea od paradajza
  • 10-tak zelenih maslina
  • 1 dl jušnog temeljca ili vino i voda
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Na maslinovom ulju podinstajte na pancetu, papriku i tikvice. Kada omekšaju dodajte luk i dinstajte. Zatim dodajte bukovače. Posolite, popaprite i pospite mažuranom. Dodajte pire od paradajza i masline pa nastavite dinstati. Zalijevajte jušnim temeljcem ili vinom i vodom. Prije serviranja pospite peršinom.