Quiche s cherry rajčicama i tikvicama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Quiche (pita) s tikvicama i chery rajčicama
Quiche s tikvicama i chery rajčicama

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 45 minuta

Temperatura pećnice: 180C

Okrugli kalup za pite

  • 1 - 2 lista lisnatog tijesta
  • 50 dag tikvica
  • 30 dag cherry rajčice
  • 1 vrećica mozzarelle
  • 1 luk
  • 2 jaja
  • 3 dl slatkog vrhnja (ili vrhnja za kuhanje)
  • 1 žlica maslinovog ili običnog ulja
  • sol
  • papar
  • bosiljak - za ukras

Zagrijte pećnicu na 180C. Nauljite kalup i razvucite pripremljeno razvučeno tijesto po njemu, do rubova (ako pređe rubove, višak odrežite nožem). Na njega stavite masni papir za pečenje i sušeni grah ili rižu da se tijesto ne digne. Pecite u pećnici 10 minuta. Izvadite papir i grah. Pecite još 10 minuta. Tikvice narežite na tanke kolutiće. Na tavi podinstajte sitno nasjeckani luk i dodajte tikvice te zajedno samo kratko podinstajte. Rajčice operite i narežite na polovice, a mozzarellu na šnitice ili kockice. U zdjeli izmiješajte jaja i vrhnje, posolite i popaprite te izlite smjesu u napola pečeni quich. Rasporedite tikvice, rajčice i mozzarelu po quichu i pecite u zagrijanoj pećnici 25 minuta. Ohladite quiche nekoliko minuta, ukrasite bosiljkom i servirajte.