Ponedjeljak? Idealan za nešto lagano... Caprese!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata caprese
Salata caprese

Koji mi je najbolji lagani obrok za ljeto? Domaći paradajz, mozzarela ili feta, bosiljak i nezaobilazno domaće dalmatinsko maslinovo ulje!!! Uz čašu dobrog crnog vina - meni više ništa ne treba!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20 minuta

  • 50  dag paradajza ili chery rajčica
  • 30 dag mozzarele
  • prstohvat origana
  • svježi bosiljak
  • rukola
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Narežite paradajz i mozzarelu na šnite i poslažite na tanjur. Posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem, pospite origanom. Ukrasite listićima bosiljka ili rukole.  Po želji možete pokapati i s malo accetta balsamica.

Salata Caprese
Salata Caprese