Piletina sa šunkom i sirom iz pećnice

| Wine and dine |

Piletina sa šunkom i sirom iz pećnice
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Piletina sa šunkom i sirom iz pećnice

Za 5 osoba

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Vrijeme pečenja: 20-ak minuta

Temperatura pećnice: 200C  

  • 1 kg pilećeg filea
  • 25 dag narezane šunke
  • 25 dag narezanog mekog sira (podravac, edamac, gauda)
  • mediteranske trave
  • maslinovo ulje
  • sok limuna
  • putar
  • sol
  • papar
Piletina sa šunkom i sirom iz pećnice
Piletina sa šunkom i sirom iz pećnice

Zagrijte pećnicu na 200C. Pileće  filee narežite na tanke šnitice. Posolite ih i na svaki komad stavite šniticu šunke i šniticu sira te svaki komad zarolajte zajedno sa sirom i šunkom i učvrstite s dvije čačkalice. Kalup premažite putrom i rasporedite rolice po njemu. Posipajte ih mediteranskim  travama, paprom, pošpricajte maslinovim  uljem  i pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta. Nakon 5 minuta pokrijte ih folijom, a zadnjih 5 minuta maknite foliju, pokapajte ih limunom i pošpricajte maslinovim uljem.