Piletina s medom, limunom i ružmarinom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Piletina s medom, limunom i ružmarinom
Piletina s medom, limunom i ružmarinom

Sočna, mekana aromatična i uzbudljiva piletina s medom, limunom i ružmarinom je zaista preukusna, jednostavno neodoljiva. Probajte je ispeći na ovaj način, vidjet ćete da će svi biti oduševljeni! Dobar tek!

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 40 minuta

Temperatura pećnice: 220C

  • 1 cijelo pile narezano na komade
  • 1 limun (ili limeta ili naranča)
  • 2 - 3 žličice meda
  • 2 - 3 žlice soja umaka
  • 2 grančice svježeg ružmarina 
  • ½ kg krumpira (može i ne mora zajedno s mesom)
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • sol

Zagrijte pećnicu na 220C. Narežite pile na komade, posolite i stavite na maslinovo ulje u vatrostalnu zdjelu koju poklopite (ili pokrijte folijom). Pomiješajte med, sok od limuna i umak od soje te zalijte komade pileta. Posipajte nasjeckanim ružmarinom. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta, zatim maknite poklopac ili foliju te pecite još 20-ak minuta.