Pileća prsa u umaku od naranče

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

pileća prsa u umaku od naranče by suzy josipović
PIleća prsa u umaku od naranče

Piletina s okusom naranče - jako, jako fino, a i brzo gotovo jelo. Na vrhu je popularnosti u mojoj kući jer sve što je s narančom i slatko moji klinci obožavaju.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 40 min

  • 4 komada pilećih fileta (prsa) - odnosno 8 šnicli
  • 1 žlica senfa
  • 1,5 dl sok od naranče
  • 1 naribana korica neprskane naranče
  • 2 dag smeđeg šećera
  • 2 žličice škrobnog brašna
  • 4 dag putra
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica soli

Pileće filete razrežite na dva dijela i malo stanjite, pospite ih solju s obe strane, ostavite da odstoje 10-ak minuta pa premažite senfom. U većoj tavi zagrijte ulje i pola količine putra pa na laganoj vatri pecite piletinu s jedne i druge strane oko 8 minuta. Nakon toga piletinu izvadite na topli tanjur. U istu tavu stavite preostali putar, koricu naranče, narančin sok i šećer pa miješajući kuhajte oko 3 do 4 minute. Dodajte škrobno brašno pomiješano s malo vode i na kraju tanke šnite oguljene naranče. Kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite vodom te dodatno posolite. Šnicle od pilećih prsa složite na zagrijani tanjur, na svaki stavite kolutić naranče i sve prelijte vrućim umakom.