Pečene paprike punjene krumpirom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pečene paprike punjene krumpirom
Pečene paprike punjene krumpirom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme, kuhanja i pečenja: 1 sat i 10 minuta

Temperatura pećnice: 220 C

  • 8–10 paprika
  • ½ kg krumpira 
  • 2 luka (sitno nasjeckana) 
  • listići mente (sitno nasjeckani)  
  • crvena mljevena paprika – prema želji 
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • ulje
  • sol
  • papar 

Zagrijte pećnicu na 220C. Krumpir skuhajte s korom. U međuvremenu paprike operite, odrežite im vrh, izdubite ih i posolite iznutra. Ogulite krumpir, narežite ga na kockice ili krupno izribajte i podinstajte na ulju zajedno s lukom i mentom. Posolite, popaprite i prema želji dodajte crvene mljevene paprike. Filom napunite izdubljene paprike, rasporedite ih u vatrostalnu zdjelu u koju ulijte malo vode i ulja te pecite u pećnici 40 minuta. Izvadite iz pećnice, na svaku papriku dodajte žlicu vrhnja i zapecite još 15-ak minuta u pećnici.

Prema želji u filu možete dodati i kockice pancete koju prethodno kratko prepecite.