Osvježenje Alessandre Ambrosio za vuće dane

| Wine and dine |

instagram / @raw-manda

Već smo duboku ušli u lipanj i sunce je svakim danom sve nemilosrdnije. Vrućina nas tjera da zaboravimo masne slastice i teške kolače te se okrenemo laganim i osvježavajućim desertima.

Jedan takav je i recept za sladoled Alessandre Ambrosio jednostavnih sastojaka: kokosova voda, borovnice, kiwi, naranče i maline. Ovaj sladoled sigurno će vam pomoći u pronalasku osvježenja, i to zdrave vrste.
Ulijte kokosovu vodu i raspodijelite svoje voće u odabrani oblik zdjelice za sladoled te ostavite najmanje 2 do 3 sata u zamrzivaču. I to je to, napravili ste svoje ljetno osvježenje.

Instagram / @alessandraambrosio

Suprotno popularnom uvjerenju da se svojstva svježeg voća u zamrznutom obliku gube, činjenica je da se na primjer vitamin C povećava za čak 15 puta kada voćku zamrznete. Stoga nemojte žaliti svježe borovnice, maline, kupine ili citruse te napravite sam svoj sladoled.