Odjevene hrenovke

Hrenovke u lisnatom tijestu

Tako jednostavno i brzo, a ukusno. Idealno za doručak! Moji klinci su ludi za hrenovkama na 101 način i nema šanse da ih uvjerim kako hrenovke baš i nisu zdrave... Inače, Hannan više voli pečene, Tara više kuhane... ni tu se ne mogu složiti. Zato su hrenovke u lisnatom tijestu idealne za obje... U trenu nestanu s pladnja!

Odjevene hrenovke
Odjevene hrenovke

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 1 svježe lisnato tijesto
  • 8 hrenovki
  • 1 žumanjak

Razvaljajte tijesto i razrežite ga na 8 ili 16 traka širokih oko 3 cm. Na njih ukoso položite hrenovke (ili polovice hrenovki) pa omotajte tijestom (kao na slici). Posložite na masni papir za pečenje u kalup pa premažite kistom umočenim u izmućeni žumanjak. Pecite 15-ak minuta u pećnici na 180C. 

Prema želji hrenovke možete premazati sa senfom ili kečapom.


Slični članci: