Novogodišnji last minute desert: Panettone pudding

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Ovaj recept savršenog brzog kolača - Panettone puddinga (kolača s Panettoneom) je recept moje najbolje prijateljice Vesne Kotlar Orlovac. Jede se onako vrući, najčešće uz kuglu sladoleda od vanilije... Netreba vam puno, dućani danas rade barem do 17 sati popodne. Stignete kupiti Panettone - sada ih ima puno i na akciji već za dvadeset, trideset kuna...  i sve ostalo pretpostavljam da imate... Od dodataka stavite sve što imate u kuhinji/špajzi, a volite, ali ne morate i ništa dodavati - samo Panettone zalijeven kremom je sjajan... Od dodatnih namirnica možete staviti i čokoladu (mliječnu ili tamnu), voće: kandirano, ušećereno, namoćeno u rum ili neki drugi liker, bademe, orahe, lješnjake, cimet, muškatni oraščić, koricu nekog agruma...

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 40 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 1 kupljeni panetone kolač (ili prema želji pandoro - panetone bez grožđica

Panetone narežite na šnite debljine 1 prsta i namačite u ovu smjesu:

  • ½ l slatkog vrhnja
  • ½ l mlijeka
  • 4 jaja
  • 4 vanilin šećera
  • cimet
  • korica od cijele naranče/limuna ili komadići arančina(ušećerene korice naranče ili dr. agruma)
  • mljeveni orasi/bademi/lješnjaci (prema želji)
  • 1 mliječna čokolada (20 dag) ili prema želji čokolada za kuhanje - narezana na komadiće (može i ne mora)
  • razno voće (suho ili kandirano, nasitno izrezano) (prema želji)
  • muškatni oraščić (može i ne mora)

Slažite u nauljen kalup jedan red šnita panetonea i zalijte djelom smjese. Prema želji pospite orasima, bademima ili lješnjacima. Ponovo složite red šnita panetonea pa red smjese. Na kraju debelo pospite sa štaub šećerom i prema želji komadićima čokolade. Pecite u pećnici 40 minuta na 180C. Poslužite još vrući kolač, ali i hladan je savršen (i drugi i treći dan...). Prema želji servirajte uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije. SRETNA VAM NOVA GODINA!!!!! <3 <3


Slični članci: