Nova kuharica Suzy Josipović Redžepagić na svim kioscima

Kuharica Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić, autorica najprodavanije kuharice "Mama zna" koju je i veliki gastronom Radovan Marčić nazvao pravom kulinarskom enciklopedijom te naša urednica Wine&Dine kategorije sada je u izdanju 24sata izdala svoju novu knjigu "Mojih 50 najdražih slanih jela".

Suzy Josipović Redžepagić
Suzy Josipović Redžepagić

Nakon prave kuharske "Wikipedije" od  čak 500 recepata i skoro toliko stranica u kojoj možete naći i bazne recepte poput onog za pire krumpir, ali i prave domaće i regionalne - bosanske, talijanske i francuske specijalitete te brojne kulinarske savjete, Suzy je napisala novu jednostavnu kuharicu dostupnu svima. Posebnost Suzynog kuhanja je što kuha s namirnicama koje svi imamo kod kuće, namirnicama koje možemo kupiti u prvom dućanu, što kuhanju pristupa jednostavno i tradicionalno, a opet moderno i brzo, što su sva njena jela brzo gotova, što hrana koju skuhamo prema njenim receptima na kraju izgleda točno kao na slikama koje je sama uslikala i što kuhanje kod nje ima samo jednu svrhu - da se svi njeni ukućani i gosti fino napapaju.  Suzy za sebe voli reći kako nije profesionalna kuharica, nego samo mama – koja uz sav posao koji svakodnevno obavlja, kao uostalom i mnoge druge žene, kuha svaki dan i istinski gušta u tome. Svoju ljubav najmilijima iskazuje i hranom. Kuha najnormalnija svakodnevna jela, nije master chef kojem je najvažnije da ukrasi tanjur, već da skuha toplo, ukusno, zdravo i fino jelo za svoje najbliže.  

Suzy Josipović Redžepagić
Suzy Josipović Redžepagić s kćerima Hannan i Tarom

Ova kuharica, po cijeni od 29,90 može se kupiti na svim kioscima diljem Lijepe naše, a idealan je poklon za čizmicu ili pod bor. U njoj ćete pronaći 50 pravih, zimskih, domaćih recepata za koje vam nije potrebno posebno kulinarsko iskustvo kako bi napravili savršen Božićni ili novogodišnji ručak. Domaće juhe, tatarski biftek, pjenica od bakalara, domaći uštipci i kukuruzni muffini samo su početak ove kuharice. U nastavku ćete pronaći i recepte za zanimljive, brze i jednostavne pite, musaku,  burek, krumpirušu, zeljanicu, ali i lazanje i sarmu. Tu su zanimljiva jesensko/zimska rižota s gljivama, piletinom, škampima i povrćem, raznorazne tjestetnine poput carbonare i zapečenih canellona, a naći ćete i recept Suzyne bake Anđele za krpice s krumpirom. Kakva bi to zima bila bez čorbi i čušpajza pa tako Suzy sa svojim čitateljima dijeli recepte za kelj varivo, teleću čorbu s krumpirom, pileći paprikaš, grah varivo sa neizostavnim špekom i kobasicama gotov za samo pola sata. Naravno tu su i glavni recepti s mesom i ribom pa će svi koji za blagdane guštaju u bakalaru ili pak purici s mlincima doći na svoje jer se i to, kao i recept za pečenu teleću koljenicu, faširane šnicle te brzu pašticadu nalazi u ovoj odličnoj kuharici.

Suzy Josipović Redžepagić
Suzy Josipović Redžepagić s kćerima Sarah, Hannan i Tarom

„Izabrala sam 50 jela koja najčešće kuham i koje moji ukućani najviše vole. Jela su tradicionalna, recepti provjereni, mamini i bakini i što je najvažnije jednostavni i brzo gotovi. Danas je nama ženama svaka minuta dragocjena, poanta je brzo, a ukusno i fino skuhati!“ – kaže Suzy.

Stol Suzy Josipović Redžepagić
Stol Suzy Josipović Redžepagić

Naša preporuka je trk na kisoke jer nam i ovom kuharicom Suzy još jednom dokazuje da kuhanje ne mora biti cijelodnevni naporan posao već veliko zadovoljstvo i pravi gušt. 


Slični članci: