Nježni rižoto s lososom i limunom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto s lososom i limunom

Recept dana: Nježni Rižoto s lososom i limunom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 5 minuta

  • 35 dag riže Arborio
  • 1 konzerva (15 dag) Filea lososa Rio Mare u vlastitom soku
  • 2 limuna
  • 1/2 luka
  • 1 češanj češnjaka
  • prstohvat peršina
  • 1,5 l ribljeg ili povrtnog temeljca
  • putar
  • sol
  • papar

Nasijeckajte luk, češnjak i peršin, naribajte koricu nešpricanog limuna i iscijedite sok. Na malo putra podinstajte luk i češnjak, dodajte rižu i lagano je pržite, prelijte sokom od limuna, posolite i popaprite pa uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri tako da postupno dodajete vrući jušni temeljac. Prije nego je riža kuhana, dodajte ocijeđeni i izmrvljeni file lososa Rio Mare, nasjeckan peršin, koricu limuna i preostali putar. Servirajte toplo.