Nicolise salata s tunom "Rio Mare Insalatissime" i krumpirom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kako sam jučer i obećala danas donosim recept vrlo ukusne i zdrave salate s tunom Rio Mare na način prvog hrvatskog Food stilista, zanimljivog kuhara Tomislava Škunca Škufa.

Nicoise salata
Nicoise salata

Recept dana:

Nicoise salata s Rio Mare Insalatissime mais e tonno by Tomislav Škunca (Rio Mare)

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme, kuhanja i hlađenja: 1 sat

  • 4 – 5 konzervi „Rio Mare insalatissime mais e tonno“
  • 4 – 5  krumpira
  • 5 – 6 cherry rajčica
  • 10 dag lisnate salate (romanska ili regica ili misuno)
  • peršin – sitno nasjeckan
  • 2 luka – ljubičasta
  • 5 dag kapara
  • 5 dag crnih maslina – otkoštene
  • 4 – 5 kuhana jaja
  • Preljev: dijon senf, maslinovo ulje, vinski ocat, limunov sok

Skuhajte u slanoj hladnoj vodi krumpir u kori. Kada se krumpir malo ohladi, ogulite mu koru i narežite na šnite. Skuhajte jaja u tvrdo, a kada se ohlade ogulite ljusku i prepolovite ih. Luk ogulite i sitno nasjeckajte, cherry rajčice operete i prepolovite, salatu operite i ocijedite pa natrgajte na manje listove, a peršin operite i sitno nasjeckajte. Kapare i masline ocijedite, a masline narežite na kolutiće.

Za izradu preljeva iscijedite limunov sok, dodajte žlicu dijon senfa, ocat, maslinovo ulje i posolite. Omjer octa i ulja neka bude 1:1. Pomiješajte sve sastojke osim jaja, dodajte „Rio Mare insalatissime mais e tonno“ i prelijte pripremljenim preljevom. Salatu popaprite, posolite i dobro promiješajte. Na vrh salate rasporedite polovice kuhanih jaja i po želji prelijte s još malo maslinovog ulja.