Nedjeljni ručak: Teleći medaljoni u umaku od gljiva

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Mamini teleći medaljoni u umaku od gljiva
Nedjeljni ručak - teleći medaljoni u umaku od gljiva

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme kuhanja: 20 - 25 minuta

  • 1 kg telećih medaljona
  • 20 dag gljiva (šampinjona, vrganja ili dr. ) - narezani na kolutiće
  • peršin (sitno nasjeckan)  
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • brašno – za pobrašnit medaljone
  • putar
  • sol
  • papar

Medaljone posolite, popaprite, jednu stranu pobrašnite i na zagrijanoj tavi na putru ispržite s jedne i druge strane (prvo pobrašnjenu stranu). Očistite i izrežite gljive te ih na malo putra popržite u drugoj tavi. Dodajte peršin, posolite, popaprite i izmiješajte. Zatim dodajte slatko vrhnje te pržene medaljone zajedno s umakom koji su pustili, pa sve zajedno promiješajte i kratko prokuhajte.

Servirajte uz pire krumpir i kuhano povrće. Ne zaboravite veliku zdjelu zdravlja - zdjelu salate. Dobar tek!


Slični članci: