Najpoznatija argentinska kuharica Narda Lepes i ekipa Fox Lifea u domu Suzy Josipović

Narda Lepes i Suzy Josipović Redžepagić

Narda Lepes kuhala je i za Robbie Williamsa, Ricky Martina, Ozzy Osbournea, Santanu, REM, Neil Younga, Red Hot Chili Pepperse, Oasis, Aerosmith i The Doorse

Jučer su se u popodnevnim satima sastale dvije kulinarske zvijezde kako bi pripremile pravi zagrebački nedjeljni ručak – Argentinka Narda Lepes te naša poznata Zagrepčanka Suzy Josipović Redžepagić. Narda Lepes, najslavnija argentinska kuharica i televizijska ekipa Fox Lifea, izvorna su zagrebačka jela odlučili kušati i snimiti u nastajanju baš u domu naše Suzy koja je svojim kulinarskim umijećem savršeno predstavila hrvatsku i zagrebačku gastronomiju na koju nisu mogli ostati imuni ni gosti iz Argentine. Kokošja juha s domaćim rezancima, pečena piletetina i mladi krumpir s mediteranskim travama, štrudl s jabukama i bademima, zatim štrudl sa sirom i grožđicama te štrudl sa sirom i jagodama, Nardu su gotovo ostavili bez teksta. Ova izuzetno simpatična 41-godišnja Argentinka, inače dobitnica niza svjetskih kulinarskih i televizijski nagrada poput „Gourmand Word Cookbook Awarda“ i „Martin Fierro“ nagrade, već četvrtu godinu snima kulinarske emisije diljem svijeta za kanal Fox Life u kojoj predstavlja kulinarske, ali i kulturne tradicije određene regije. Tako je na red došla Hrvatska i Zagreb u kojem je Suzy, kao pravi domaćin, predstavila sve najbolje što Zagreb pruža. Kulinarska emisija će se prvenstveno emitirati u Latinskoj Americi, zatim u SAD-u te kasnije i u Europi što zajedno čini čak 19 zemalja!

Narda Lepes i Suzy Josipović Redžepagić
Narda Lepes i Suzy Josipović Redžepagić

Narda Lepes najpoznatija je argentinska kuharica koja je svoju karijeru započela prije 22 godine u svom rodnom gradu Buenos Airesu. 1995. godine otputovala je u Pariz kako bi stažirala kod najboljih francuskih kuhara – kod Gerarda Fouchera i Joela Robuchona. Po povratku iz Pariza, posvećuje se svojem pozivu, a to je fusion kuhinja u kojoj često miješa japansku kuhinju s argentinskom. Narda je kuhala i za mnoge svjetski slavne pjevače i grupe kao što su Robbie Williams, Ricky Martin, Ozzy Osbourne, Santana, REM, Neil Young, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Aerosmith i The Doors. Već 1999. godine započinje televizijsku karijeru u kojoj spaja svoje dvije najveće ljubavi – hranu i glazbu. Kao vrstan tv domaćin zaslužila je niz nagrada „Martin Fierro“ koje se u Latinskoj Americi dodijelju samo najboljim tv voditeljima. 2007. godine objavljuje svoju prvu kuharicu „Comer y pasarla bien“  (u hrvatskom prijevodu „Jedi i zabavljaj se“) za  koju je dobila svjetsku nagradu, GOURMAND WORD COOKBOOK AWARD, u kategoriji „Najbolja kuharica televizijskog celebrityja“.  Proputovala je Brazilom, Japanom, Grčkom, Engleskom, Marokom, Vijetnamom i Kambodžom kako bi prikazala kulinarske, ali i kulturne tradicije svake regije. 2010. godini Narda se pridružuje televizijskom kanalu FOX, gdje pored vođenja raznih programa radi i kao konzultant i producent. No Nardina popularnost tu ne staje. Narda ima svoju vlastitu tjednu kolumnu u časopisu Viva koji je dio dnevnih novina Clarin koje imaju najveću nakladu u Argentini.  Uz sve navedeno, ova predivna 41-godišnjakinja majka je prekrasne kćerkice Leile te tako uz svoju opsežnu kulinarsku karijeru vješto barata i s obiteljskim poslovima – baš kao i naša Suzy!

Narda Lepes i Suzy Josipović Redžepagić
Narda Lepes i Suzy Josipović Redžepagić s ekipom Fox life

Suzy Josipović Redžepagić osnivačica je Fashion Weeka Zagreb, poduzetnica i magistrica ekonomije. Svojim poslovnim uspjesima kontinuirano pobija uvriježenu predrasudu kako manekenke nisu sposobne za ništa drugo osim hodanja po pisti te je kao uspješna poslovna žena, supruga i majka tri prekrasne djevojke ovu protutezu odvela još jedan korak dalje kada je prije tri godine izdala svoju prvu kuharicu Mama zna! koja je najprodavanija domaća kuharica u 2012. godini. Tako je Suzy nakon prave kulinarske enciklopedije kako je rekao poznati gastronom Radovan Marčić, od čak 500 raznovrsnih slanih recepata i skoro toliko stranica u kojoj možete naći i bazne recepte poput onog za pire krumpir te prave domaće, ali i kao rezultat raznovrsnih utjecaja i našeg kulturnog naslijeđa, i razne regionalne - austrijske, mađarske, bosanske, talijanske i francuske specijalitete te brojne kulinarske savjete, napisala dvije nove jednostavne kuharice dostupne i prilagođene svima, i početnicima i majstorima kulinarstva - „Mojih 50 najdražih slanih jela" i „Mojih 50 najdražih slatkih jela" koje možete pronaći u kioscima Tiska diljem Zagreba. 

Narda Lepes i Suzy Josipović Redžepagić
Narda Lepes i Suzy Josipović Redžepagić

Slični članci: