Najskuplji hot dog na svijetu

230 Fifth, New York
230 Fifth, New York

Taman kad smo pomislili da nema više jela koje bi Amerikanci mogli napraviti najskupljim, stigla nam je vijest o najskupljem hot dogu na svijetu. Ne bi vjerovali, ali u njujorškom loungeu 230 Fifth možete pojesti hot dog po cijeni od 2,300$.

Kako je moguće da jelo koje na štandovima samo par metara od ovog rooftopa košta par dolara dostiže tako visoku cijenu? Odgovor je u sastojcima. Meso je napravljeno od mramorne Wagyu govedine, sušene 60 dana s dodatkom crnih tartufa. Meso se nalazi u francuskom pecivu brioche, premazano maslacem od tartufa, W kečapom i senfom uvezenim iz Francuske. Hot dog je nadalje preliven karameliziranim lukom koji su kuhani u Dom Perignon šampanjcu i stogodišnjim balsamicom (od 389$). Sljedeći preljev je domaći kiseli kupus pirjan sa šampanjcem u vrijednosti od nekoliko stotina dolara i pomiješana s najboljim kavijarom u SAD-u. Na vrhu hot doga nalazi se od kiselih krastavaca i svjetlucavim zlatnim listićima.

Pohvalno je što 230 Fift ne zarađuje na ovom jedinstvenom hot dogu već sav prihod poklanja City Harvestu, dobrotvornoj organizacija posvećenoj hranjenju siromašnih muškaraca, žena i djece na području New York Citya. Nevjerojatno je da prodaja samo jednog hot dog pomaže nahraniti nevjerojatnih 9.200 ljudi.

Hot dog
Hot dog

Slični članci: