Najnoviji gastro trend koji će osvojiti 2017. godinu

Foodie Crush

Od jestivog cvijeća do mlijeka od indijskog oraščića, gastro trendovi se pojave i povuku, ali uvijek nekako uspiju privući naša nepca sve dok taj trend na Pinterestu ne zamijene novije, čudnije stvari. Ponekad je riječ o brzoprolaznom trendu koji se ne zadržava dugo na jelovniku, a poneka određena jela postanu kultna zahvaljujući trendu. Koji nas trend očekuje u 2017. godini te se nalazi na radaru svakog nutricionista? Fermentirane namirnice.

Ne govorimo o fermentiranim proizvodima kao što je jogurt, već o kiselom kupusu kojeg (barem mi) obožavamo u ovo zimsko vrijeme. Kao što je istaknuo USA Today, prema nedavnom istraživanju registriranih nutricionista, odnosno neprofitne organizacije koja promiče zdrav način života, fermentirana hrana bit će najveći gastro trend u 2017. godini. Osim jedinstvenog okusa i uočenih zdravstvenih prednosti, ljudi sve češće posjećuju "fermentacijske" festivale tj. sajmove, a industrija takvih namirnica je dramatično narasla tijekom posljednjih nekoliko godina.

Što mislite, hoće li ovaj trend brzo nestati ili će se uskoro kiseli kupus naći na svim jelovnicima diljem svijeta?


Slični članci: