Najjednostavniji i najbrži voćni ljetni desert

Voćni ljetni desert
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Brzi ljetni voćni desert

Ovaj brzi ljetni voćni desert napravit ćete za samo nekoliko minuta, ali doslovno! Digestive kekse možete zamijeniti blo kojim drugim keksima Oreo, Grancereale, Petit beurre, piškotima.... ili omiljenim muslijima ili nekim kolačem poput Brownie kocki ili Blondie kocki ili bilo kakvog biskvita. Voće možete krupno izmiksati ili ga ne morate uopće izmiksati. Možete dodati komadiće crne i bijele čokolade, orahe, bademe, cimet... Budite kreativni, igrajte se...

Za: 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

  • 25 dag sira mascarpone
  • 2,5 dl vrhnja za šlag
  • 10 dag Digestive ili bilo kojih drugih keksa ili muslia ili browniea
  • 1 dl likera od šumskog voća
  • 30 dag zamrznutog voća (bilo kojeg - jagode, maline, kupine, bobice, ogrozd, brusnica, breskve, marelice, šumsko voće...)
  • štaub šećer
  • 1 vanilin šećer
  • 4 - 5 kockice tamne čokolade ili čokoladni preljev
  • nekoliko cijelih komada voća - za ukras (prema želji)
  • listići mente - za ukras (prema želji)

Izmiksajte čvrsti šlag, pred kraj dodajte žličicu štaub šećera. Mascarpone pomiješajte s vanilin šećerom pa dodajte šlagu. Kekse razmrvite (stavite ih u vrećicu i stucite batom) pa ih poškropite likerom. Zamrznuto voće izmiksajte sa malo štaub šećera u blenderu na malo krupnije komade. Priredite čašice za desert i slažite redove: prvo stavite mascarpone kremu pa razmrvljene kekse (ili muslie) i na kraju smrznuto izmiksano voće (ili cijelo). Na kraju dodajte kockicu tamne čokolade ili prelite s otopljenom tamnom čokoladom (čokoladnim preljevom). Ukrasite prema želji s nekoliko komada cijelog voća i s listićima mente.


Slični članci: