Namaz od svježeg kozjeg sira

| Wine and dine |

Namaz od kozjeg sira
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Namaz od svježeg kozjeg i Roquefort sira

Vrijeme pripreme: 10 minuta

  • 1 pakiranje mekog svježeg kozjeg sira (20 dag)
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 2 - 3 žlice kremastog sira
  • 1 žličica meda
  • 5 dag (1/2 paketića) sira roqueforta (ili nekog drugog plavog sira)
  • mediteranske trave
  • 1 žlica extra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol
  • cayenski papar
Namaz od kozjeg sira
Namaz od kozjeg sira

U blenderu izmiksajte kozji sir, kremasti sir i 2 žlice vrhnja pa dodajte sol, papar, mediteranske trave (po želji i izboru), med, maslinovo ulje i opet miksajte. Na kraju izdrobite i dodajte sir roquefort te opet miksajte. Posebno umutite ostatak slatkog vrhnja u šlag i pomiješajte ga sa sirnom smjesom. Servirajte uz krekere, toast ili domaći kukuruzni kruh.

Napomena: ako nemate vremena posebno umutiti slatko vrhnje u šlag, možete ga i direktno dodati u blender sa smjesom. Kad se šlag posebno umuti, namaz postane popot moussa, pjenice. I jedna i druga varijanta su vrlo ukusne. Namaz možete jesti i drugi i treći dan.