Meksička salata

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Meksička salata
Meksička salata

Za 4 – 5 osobe

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  • 30 dag piletine
  • 25 dag crvenog graha iz konzerve
  • 25 dag kukuruza iz konzerve
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • ½ glavice salate kristalke
  • 1 svježi krastavac
  • peršin
  • sok od limuna
  • sir
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • vrhnje

Piletinu skuhajte ili prepecite. Ohlađenu nasjeckajte na kockice. Luk, češnjak, papriku, paradajz i krastavac nasjeckajte na male kockice, dodajte procijeđeni grah i kukuruz te peršin, salatu natrgajte, sve pomiješajte, pa dodajte piletinu te ostavite da se ohladi. Posipajte sirom. Začinite sokom od limuna, maslinovim uljem te posolite i popaprite. Po volji dodajte vrhnje.