Medenjaci

| Wine and dine |

Medenjaci
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Medenjaci

U smjesu po želji možete dodati i 2 - 3 žlice krupnije mljevenih badema, lješnjaka ili oraha.


Vrijeme pripreme: 40-50 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Temperatura pećnice: 180C

  • 55 dag glatkog brašna
  • 12,5 dag maslaca
  • 12,5 dag šećera
  • 20 dag meda
  • 1 dag sode bikarbone
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 limun – sok i korica
  • 1 žlica kakaa
  • 2 jaja
  • 1 žličica mljevenog cimeta i 1 žličica mljevenog klinčića ili 1/2 vrećice začina za medenjake

Zagrijte pećnicu na 180C. Na laganoj vatri rastopite med, šećer i maslac da se sve poveže u smjesu. Dodajte limun, cimet, klinčić i kakao. Kad se smjesa ohladi da je rukom možete mijesiti, umiješajte prosijano brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i prašnom za pecivo i na kraju umiješajte razmućena jaja. Dobro izmiješajte električnim mikserom, dio po dio razvaljajte na debljinu oko 7 milimetara, kalupićima oblikujte i vadite medenjake, posložite ih na masni papir za pečenje te pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 10-ak minuta.

Medenjaci
Medenjaci