Mama zna! Tjestenina s piletinom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina s piletinom
Tjestenina s piletinom

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme: 50 minuta

  • 40 dag tjestenine (penne, špagete, široki rezanci...)
  • 1 pile (narezano na komade)
  • 1 luk
  • 1 mrkva - sitno izribana
  • povrće: grašak, mrkvica na kockice, celer  ili bilo koje drugo prema želji (može, a i ne mora)
  • 1 dl bijelog vina
  • pileći temeljac ili voda sa ½ kocke juhe
  • ružmarin
  • prstohvat curry-a
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žlica koncentrata paradajza
  • maslinovo i obično ulje
  • sol
  • papar

U woku ili široj i dubljoj tavi na ulju podinstajte luk i naribanu mrkvicu, dodajte oprane, očišćene i posoljene komade pileta, povrće izrezano na kockice i dinstajte još nekoliko minuta miješajući. Zalijte vinom i pustite da vino ishlapi. Dodajte papar, ružmarin, muškatni oraščić, koncentrat paradajza i curry, zalijevajte sa temeljcem te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Skuhajte posebno tjesteninu al dente i prelite je pilećim saftom ili je pomiješajte u woku zajedno sa saftom te servirajte.