Mali kulinarski trikovi

| Wine and dine |

Iako nema do svježe ubranog začinskog bilja, ponekad nam jednostavno nije dostupno, ali postoje načini i trikovi kojima cijele godine možemo imati finu i začinjenu hranu.
Teško je kuhanje ili pripremanje hrane općenito zamisliti bez niza svježih biljčica koje koristimo, a koje svojim mirisima i okusima obogate baš svako jelo.
Svježe začinsko bilje operite, pustite da se osuši, nasjeckajte i stavite u posude za led, preko njega stavite vodu, maslinovo ulje ili maslac, spremite u zamrzivač, a kad se začini oblikuju u kockice prebacite ih u plastične vrećice i dobro zatvorite.

Uz ovaj trik uvijek ćete imati spremne začine koje možete ubaciti u jelo ili ga koristiti kao bazno ulje za bilo koje jelo koje se odlučite pripremiti. Začine poput peršina, kadulje, ružmarina, origana i ostalih možete zamrznuti posebno ili ih odmah pomiješati i zamrznuti tako da u budućnosti imate sve začine u samo jednoj kockici.