Fritaja s blitvom i mozzarellom

| Wine and dine |

Jednostavni ljetni omlet s blitvom i mozzarellom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Fritaja s blitvom i mozzarellom (može naravno i feta, ako volite slanije) nešto je posebno, zaista... Naravno, najvažnije je da su jaja svježa i domaća (pazite ljeti je to posebno važno...), blitvu ne morate prethodno blanširati, a prema želji možete dodati i sami svoj neki dodatak koji volite... Za svega 10 minuta sjajan obrok je pred vama! Obavezno probajte!

Jednostavni ljetni omlet s blitvom i mozzarellom
Fritaja s blitvom i mozzarellom

Fritaja s blitvom i mozzarellom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

  • 8 - 10 jaja
  • 20 dag mozzarelle (ili mini ili je narežite na komadiće)
  • 20 dag blitve
  • 5 žlica mlijeka ili 2 žlice vrhnja
  • mediteranski začini (svježi) - izbor prema želji
  • sol
  • papar
  • maslinovo i suncokretovo ulje

Očistite (odstranite stabiljku) i dobro operite blitvu pa je narežite na krupnije trakice. U zdjeli izmiješajte jaja, blitvu, mozzarellu, mlijeko ili vrhnje, sve svježe začinske trave, posolite i popaprite. Na tavici ugrijte maslinovo i suncokretovo ulje, dodajte razmućena jaja s dodacima. Miješajte smjesu minutu, dvije, dok se jaja ne ukrute. Sir će se i dalje razvlačiti, blitva će se dosta intenzivno osjetiti, okus senzacionalan! Dobar tek!