Limun kuglof

| Wine and dine |

Limun kuglof

Kuglof od limuna

Vrijeme pripreme: 10-ak minuta

Vrijeme pečenja: 35 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 2 cijela jaja
  • 1 žumanjak
  • 1 čaša štaub šećera (2 dl)
  • 1 vanilin šećera
  • 1/2 čaše biljnog ulja (1 dl)
  • 1 čaša čvrstog grčkog jogurta (2 dl)
  • 1 i 3/4 čaše prosijanog mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice limunovog soka
  • naribana korica nešpricanog limuna
  • nekoliko kapi arome limuna - prema želji
  • putar za kalup
Limun kuglof
Limun kuglof

Zagrijte pećnicu na 180C. Dva cijela jaja, žumanjak i ulje umutite električnim mikserom pa dodajte sve ostale sastojke cijelo vrijeme miksajući smjesu. Izlijte smjesu u dobro nauljen kalup za kuglof. Pecite ga u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta, izvadite ga i malo ohladite.

U međuvremenu napravite bijelu glazuru:

  • 3/4 šalice šećera
  • 1/4 šalice soka od limuna

Pomiješajte šećer s limunovim sokom da se otopi u njemu. Uz pomoć ravnog tanjura kuglof oprezno okrenite na drugu stranu. Još topli kolač prelite bijelom glazurom i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ako vam se slučajno dogodi da vam kod okretanja pukne kuglof ili se prepolovi, nemojte brinuti, namažite ga sa zagrijanim pekmezom od marelica i zalijepite, biti će još ukusniji. :)