Kineski rižoto

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto s kineskim povrćem
Kineski rižoto

Zovemo ga kineski rižoto jer se priprema od kineskog povrća (kod nas ga ima za kupiti kao smrznuto kinesko povrće koje je već narezano na uske trakice i spremno za wok), ali možete staviti i naše povrće – svježe ili smrznuto. Poanta je da Kinezi povrće u woku nikada ne prekuhaju – uvijek je napola kuhano, ali ga zato režu na vrlo uske trakice da je brže gotovo.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta

  • 40 dag riže
  • 4 para svježih pilećih prsa (narezanih na trakice)
  • 1 smrznuta kineska mješavina povrća (luk, đumbir, šiitake gljive, mrkva, crvena paprika, mlade mahune)
  • 1 goveđa kocka
  • umak od soje
  • malo brašna
  • putar
  • sol
  • papar

Skuhajte rižu al dente. Narežite piletinu na trakice i zalite ju soja sosom. Zatim svaku trakicu uvaljajte u brašno i prepecite u wok tavici na putru maksimalno 3 minuta pa dodajte kinesko povrće i goveđu kocku. Poklopite i dinstajte. Posolite, popaprite i povremeno promiješajte. Prema potrebi, dodajte malo vode. Dinstajte 6-7 minuta. Umiješajte kuhanu rižu i na kraju dodajte umak od soje.


Slični članci: