Kiflice s kokosom

| Wine and dine |

Kiflice s kokosom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

KOKOSOVI KIFLIĆI

Ovaj predobar recept sam izmolila i dobila prije mnogo godina od jedne divne domaćice u Stomorskoj na Šolti. Od tada ove famozne kifliće pravim za svaki Božić.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 10 minuta
Temperatura pećnice: 150C

  • 25 dag kokosovog brašna
  • 50 dag glatkog brašna
  • 15 dag šećera
  • 1 putar
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • sok i kora od limuna

Za posip: štaub šećer ili otopljena čokolada i kokos


Sve sastojke izmiješajte i umijesite glatko tijesto. Brašno obavezno prosijajte. Oblikujte tijesto u kuglu i omotajte ga folijom te stavite na pola sata u hladnjak. Izvadite tijesto iz hladnjaka, zagrijte pećnicu na 150C pa razvaljajte tijesto prvo na dugačke valjke pa ih režite svakih 5 centimetara te oblikujte kiflice. Rasporedite ih na masni papir za pečenje u kalup. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 10-ak minuta na 150C, dok se lagano ne zarumene. Pazite da ne izgore, keksima treba jako malo vremena, svega par minuta. Kekse ohladite i prema želji ili ih uvaljajte u štaub šećer ili vrhove kiflica umočite u rastopljenu čokoladu pa pospite kokosom. Posušite ih na rešetki i držite u limenoj kutiji zatvorene.

Kiflice s kokosom
Kiflice s kokosom