Keksići od bjelanjaka, kokosa i kakaa

| Wine and dine |

Keksići od kokosa i kakaa
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Keksići od bjelanjaka, kokosa i kakaa

Kad vam ostane bjelanjaka od nekog drugog kolača ili kreme, napravite ove savršene kolačiće od kakaa i kokosa. Mekani su, pjenasti i jako fini. Mogu stajati u limenoj kutiji i nekoliko dana, ali uglavnom se pojedu već isti dan... Probajte svakako!


Za oko 18 keksića (zavisno od veličine keksa)
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
Vrijeme pečenja: po turi 10-12 minuta
Temperatura pećnice: 180C
Veliki četvrtasti kalup iz pećnice

Keksići od bjelanjaka, kokosa i kakaa
Keksići od kokosa i kakaa
  • 3 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 10 dag štaub šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 žlice glatkog brašna
  • 2 žlice nezaslađenog kakao praha
  • aroma limuna (nekoliko kapi)
  • naribana korica nešpricane limete ili limuna
  • 10 dag kokosa

Zagrijte pećnicu na 180C. Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, umiješajte prstohvat soli. Uz stalno miksanje postepeno dodavajte prosijani štaub šećer pa žlicu po žlicu prosijanog kakaa, brašna i praška za pecivo, aromu limuna te naribanu koricu limuna ili limete. Nježno žlicom umiješajte kokosovo brašno pa vadite loptice pomoću žlice za sladoled i stavljajte ih u kalup obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta. Ostavite razmak između svake loptice jer se keksi tijekom pečenja prošire. Ohladite kekse na kalupu pa ih oprezno premjestite na rešetku i ohladite do kraja. Keksići će biti mekani i pjenasti, a izvana hrskavi. Čuvajte ih u limenoj kutiji slijedećih nekoliko dana.