Kako izgleda kad američki kuhari prvi put probaju sarmu?

Braća Green

Da je sarma omiljeno jelo naše regije, svi to znamo. Nezaobilazni je dio obiteljskih ručkova, mnogi se kunu da je najbolja par puta podgrijana, a recepti za nju prenose se koljenima dok se majke i bake natječu čija je bolja. Mi znamo da je najbolji recept od naše Suzy Josipović, autorice kuharice Mama zna i naše kolumniste pa njen recept za sarmu pronađite ovdje.

No, jeste li se pitali ikada kako izgleda kada netko prvi put proba sarmu? I to još netko tko je kulinarski profesionalac. U videu koji je pušten kao najava za novu kulinarsku emisiju na MTV-u dva Amerikanca s povezom preko očiju kušaju ovu poznatu poslasticu iz naše regije po prvi put u životu.

Braća Green

Oni su braća Green a video je isječak iz njihovog kulinarskog showa „Brothers Green: Eats!“. Tema prve epizode njihovog showa je kušanje jela s povezom na očima i pogađanje od kuda hrana potječe. Braća Green su tako imali priliku, pored kraljice balkanske kuhinje - sarme, probati i „vegemitu“ iz Australije, „biltongu“ iz Južnoafričke republike, „gulabu“ iz Indije i ukiseljene haringa iz Švedske. Što mislite - jesu li pogodili koje je jelo i od kuda potječe? Odgovore na ta pitanja, ali na ono kako im se sviđa naša sarma pogledajte u videu u nastavku.

Braća Green na MTV-u isprobavaju sarmu

Inace, braća Mike (27) i John Green (30) dolaze iz Brooklyna i zaljubljenici su u kuhanje. Zadnjih par godina svoje recepte objavljuju na internetu, a ubrzo su zbog jednostavnog i mladenačkog pristupa te lakog i zabavnog načina kuhanja osvojili publiku. Nakon što su zadnjih par godina svoje video-recepte objavljivali za Youtube Hungry Channel, od ove godine njihove kuharske avanture prati MTV, a prvu epizodu i kušanje sarme na TV ekranu možete pogledati ove nedjelje, 19.4. od 20:40h na MTVju.

Za tu priliku, braća Green naučila su i pozdravljati na hrvatskom jeziku, barem jedan od njih, što također možete pogledati u nastavku.  

Braća Green pozdravljaju Hrvatsku

Slični članci: