Jenostavni ražnjići od sira, grožđa i pršuta

| Wine and dine |

Ražnjići s grožđem, sirom i pršutom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Jednostavni ražnjići od sira i grožđa

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

  • 15 dag Fontina ili Asiago sira ili bilo kojeg drugog prema vašem ukusu i želji
  • 20 dag zrelog bijelog grožđa
  • 15 dag pršuta ili šunke - prema želji
Ražnjići s grožđem, sirom i pršutom
Ražnjići s grožđem, sirom i pršutom

Operite grožđe. Izrežite sir na komadiće veličine bobe grožđa, a dio šnite pršuta zarolajte u male rolice. Na drvene ražnjiće ili čačkalice složite bobu grožđa, komadić sira i prema želji pršuta ili šunke i tako naizmjence te servirajte na tanjur.

*Bijelo grožđe možete zamijeniti crnim.