Hrana koju svakodnevno konzumiramo pretvorena u remek djela

| Wine and dine |

Umjetnik Daniele Barresi nagrađivani je dizajner koji umjesto drveta ili mramora rezbari voće i povrće te ih pretvara u prava jestiva remek djela. Korištenjem nekonvencionalnog platna voća, povrća, sira i hrane koja se nalazi na svakodnevnom meniju mnogih od nas, Barresi s nevjerojatnom lakoćom izrezuje svaki od tih različitih oblika i tekstura u pretvara ih u nevjerojatne skulpture.

Talijanski umjetnik počeo je rezbariti sa 7 godina, a njegova preciznost donijela mu je nekoliko zlatnih medalja na raznim natjecanjima. Kao „platno“ za svoju umjetnost ovaj talentirani umjetnik najčešće koristi avokado, a majstor je i u oblikovanju lubenice ili brokule.

Trenutačno svoju vještinu djelu u vlastitoj umjetničkoj školi, The International School of Thai Carving.

 Mi smo za vas izdvojili nekoliko djela, a kako bi vidjeli ostatak posjetite njegov Instagram profil ili službenu web stranicu.