Gastro-trend: tjestenina u ledenoj kocki

Jesti iz zdjela napravljenih od kruha doista je cool, ali jesti tjesteninu iz ledene kocke potpuno je drugačije iskustvo. Tog su se serviranja jela prvi dosjetili u Tempura Matsu restoranu u Kyotu gdje odnedavno tako poslužuju domaće rezance u posudi od leda. Da, doista je riječ o ledenoj zdjeli i daleko je hladnija nego što možete zamisliti.

Tempura Matsu restaurant

Ova posebna posuda služi za posluživanje jela od domaćih rezanaca pod nazivom "Inaniwa Udon", koje uključuje namirnice kao što su divlji pelin, wasabi i sirovo žumanjak. Sama tjestenina zauzima samo mali prostor koji je iskopan unutar pravokutnog ledenog bloka za zapanjujući vizualni efekt. Međutim, moramo reći, to nam ne izgleda dovoljno za jedan konkretan obrok. Barem 3-4 takve zdjelice bile bi nam dosta kao konkretan ručak...

Tempura Matsu restaurant

Slični članci: