Famozni Rudolph van Veen impresionirao Zagrepčane

Barbara Kolar, Rudolph i Tomislav Niksic

Slavni nizozemski chef Rudolph van Veen i velika zvijezda 24Kitchen TV-a po prvi puta posjetio je Hrvatsku, točnije Zagreb i u nekoliko dana uspio impresionirati mnoge Zagrepčane te razveseliti mnogobrojne fanove. Tko ga je ugostio i što je sve simpatični Rudolph radio pročitajte u nastavku članka i pogledajte u našoj galeriji.

Rudolph van Veen u Zagrebu u Oxbo-u u kuhinji
Rudolph van Veen u Zagrebu u Oxbo-u u kuhinji

Orange Carpet Party u znaku nizozemskih delicija

Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske organiziralo je veličanstveni prijem povodom dolaska slavnog chefa Rudolpha van Veena

Povodom dolaska Rudolpha van Veena u Hrvatsku, prošli četvrtak je u poslijepodnevnim satima Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske organiziralo prijem u Rezidenciji na kojem su se okupile brojne poznate Zagrepčanke i Zagrepčani te pripadnici diplomatskog zbora. Veleposlanica Kraljevine Nizozemske Nj.E. Stella Ronner-Grubačić, ujedno i domaćica prijema, je u društvu i uz stručnu pomoć Rudolpha van Veena pripremila za uvažene goste poznati nizozemski specijalitet Rollmops koji je oduševio sve prisutne. Povod održavanja Orange Carpet Partya je želja veleposlanice Nj.E. Stelle Ronner-Grubačić da približi svojim sadašnjim sugrađanima dio nizozemske kulture te je na događanju istaknula: „Prijem je bio odličan, mnogi poslovni ljudi, političari, diplomati bili su moji gosti, a kuhanje s Rudolphom je bilo posebno iskustvo za mene! Izrazito sam sretna sto sam imala u svom mandatu priliku ugostiti poznatog nizozemskog chefa Rudolpha van Veena. On je poznata ličnost u Nizozemskoj, ali i u Hrvatskoj gdje mnogi ljudi vjerno prate njegove kulinarske čarolije“. Upravo je zbog dolaska Rudolpha van Veena Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske odlučilo ove godine napraviti pomak u obilježavanju nizozemskog nacionalnog dana, tradicionalnog Kraljevog rođendana. Kako se u suvremenoj diplomaciji protokol modernizirao, ovakvi događaji najbolji su za razvoj kulturnih i prijateljskih odnosa.

Mario Čepek, Peličarić, Stella Ronner Grubačić i Rudolph van Veen
Mario Čepek, Peličarić, Stella Ronner Grubačić i Rudolph van Veen

Rudolph van Veen održao prvu kulinarsku radionicu u Zagrebu

Zvijezda 24Kitchen TV-a i popularni chef Rudloph oduševio je sve prisutne svojim eklektičnim delicijama uz Zvijezda maslinova ulja

Zahvaljujući generalnom pokrovitelju Zvijezdi, Rudolph je održao svoj prvi kulinarski show u hotelu Double Tree by Hilton, točnije u Oxbo Urban Bar & Grillu. Simpatičan Rudolph odlučio je okupljenima pripremiti jednu neobičnu, ali vrlo ukusnu salatu s jagodama, rajčicama, kozicama i nezaobilaznim Zvijezdinim ekstra djevičanskim maslinovim uljem s kojim je bio oduševljen. Uz ovu eklektičnu salatu, Rudolph je demonstrirao i kako napraviti piletinu začinjenu pivom, što je sve zajedno oduševilo sve prisutne. Rudolph je tijekom kulinarskog showa imao pomoć poznatog hrvatskog chefa, ujedno i Executive chefa Oxbo Urban Bar & Grilla Tomislava Nikšića koji je s veseljem ugostio svog nizozemskog kolegu te mu pomogao u pripremi ovih kreativnih jela. Kako ništa ne može proći bez „ženske ruke“ u kuhinji, dvojici vrsnih chefova pridružila se i voditeljica Barbara Kolar, ujedno i velika ljubiteljica Rudolpha van Veena, koja je bila vrlo zainteresirana za kuharske savjete te je priznala: „Iako nemam mnogo vremena za kuhanje, kad god uhvatim priliku rado se upuštam u pripremu Rudolphovih recepata jer su jednostavni, a opet neodoljivi. Kad sam čula da dolazi u Zagreb, oduševila me pomisao da ću imati priliku upoznati ga i osobno“. Iako je riječ o Rudolphovom prvom dolasku u Hrvatsku, već je imao prilike kušati i neke lokalne specijalitete poput zagorskih štrukli te je iskreno priznao: „Jedna od mojih ljubavi su zasigurno kolači te me po tome ljudi najviše prepoznaju, upravo zahvaljujući emisiji Rudolphova pekarnica na 24Kitchen TV-u, no istovremeno veliki sam ljubitelj slanih jela. Uvijek me veseli doći u novu zemlju te istražiti okuse i mirise tradicionalnih jela, stoga moram priznati kako su me zagorski štrukli koje sam probao uistinu oborili s nogu.“

Rudolph van Veen u Zagrebu, Oxbo, Hotel Hilton
Rudolph van Veen u Zagrebu, Oxbo, Hotel Hilton

Ana Kovačić-Popov uspjela impresionirati Rudolpa van Veena

Zvijezda 24Kitchen TV-a i popularni chef Rudloph oduševio je sve posjetitelje i natjecatelje, a najuspješnijeg je Zvijezda nagradila hladnjakom prepunim Zvijezdinih proizvoda

U City Centru one West održan je dugočekivani kulinarski show „Impresioniraj Rudolpha“. Kao što je već poznato pet finalista pokušalo je impresionirati  poznatog nizozemskog chefa i popularnog lica 24Kitchen-a  Rudolpha van Veena, a Ana Kovačić-Popov je u tome i uspjela. Njezino jelo „Sezame otkokodaći“  je slavni Rudolph izabrao kao najbolje te joj je u društvu Ane Štebih, direktorice marketinga i razvoja Zvijezde uručio glavnu nagradu hladnjak prepun Zvijezdinh proizvoda kao i priznanje da je zaista uspjela impresionirati Rudolpha sa svojim autogramom.  Ana Štebih, direktorica marketinga i razvoja Zvijezde ovom je prilikom istakla: „Zvijezda kao jedna od vodećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj odlučila je svoje vjerne korisnike iznenaditi i nagraditi tako što je dovela jednog od najvećih „chefova“ i TV zvijezdi Rudolpha van Veena. Osobito nam je drago da je Rudolph tijekom svog boravka u Zagrebu kuhao s našim proizvodima te je s oduševljenjem potvrdio njihovu izvrsnost koju naši korisnici iz dana u dan potvrđuju svojom vjernošću našim proizvodima." Dok su natjecatelji pripremali svoja jela, Rudolph van Veen i voditeljica Barbara Kolar komentirali su tijek samog natjecanja i zanimljivim dosjetkama zabavljali tisuće prisutnih obožavatelja koji su došli u City Center one West vidjeti svog omiljenog Rudija. Popularni Rudolph i zvijezda 24Kitchen TV-a svima je poručio da se upuste u kulinarsku avanturu: „Nedavno sam bio član nizozemskog showa Ples sa zvijezdama te sam shvatio kako je u životu sve moguće. Imao sam ogromnu tremu i strah da ću se osramotiti, no moja trenerica mi je rekla da samo zatvorim oči i prepustim se ritmu pa i ako će mi se svi smijati, bar ih neću vidjeti J. Isto tako savjetujem svima koji bi željeli kuhati da se jednostavno prepuste svojim osjećajima, najgore što im se može dogoditi je da prvi puta jelo ne ispadne savršeno, no važno je da je pripremljeno s puno ljubavi. Već sljedeći puta bit će puno bolje, a na kraju ćete doći do savršenstva.“ Nakon dva dana provedena u društvu s Rudolphom, Barbara Kolar je istakla „Osim što me do sada svojom jednostavnošću oduševljavao preko 24Kitchen TV ekrana, Rudolph me u ovom periodu oduševio i svojom simpatičnošću kao i lakoćom s kojom je pripremao sve te divne delicije!“ Nakon završetka službenog natjecanja i proglašenja pobjednika, Rudolph je izdvojio vrijeme za druženje s vjernim fanovima i posjetiteljima centra City Center one West te se strpljivo fotografirao i dijelio autograme najvjernijim obožavateljima svih generacija – od male djece pa do njihovih djedova i baka.

Rudolph van Veen i natjecatelji Zvjezdinog showa u Zagrebu
Rudolph van Veen i natjecatelji Zvjezdinog showa u Zagrebu

Rudolph je na kraju dodao „Iznimno mi je drago što je natječaj Impresioniraj Rudolpha potaknuo toliki interes. Konkurencija recepata je bila velika i jako je bilo teško odabrati 5 finalista. Današnja odluka nije bila nimalo lagana, jer su se svi finalisti iznimno potrudili i jela su uistinu ukusna.  Pobjedničko jelo je pobijedilo zbog odlične kombinacije okusa, sočnosti, kreativnosti autorice, ali zasigurno i puno ljubavi koju je uložila u svoje jelo.“


Slični članci: